7 gode råd til at passe på dit parforhold

7 gode råd til at passe godt på parforholdet
Nu hvor sommerferien står for døren, er det for mange et godt tidspunkt at stoppe op og overveje, hvordan vi kan pleje vores parforhold i en sommerferietid, hvor de faste rutiner er væk, og hvor vi skal være sammen hele tiden.
Nedenfor får I 7 gode råd til at give jeres parforhold lidt ekstra opmærksomhed hen over sommerferien.
1) Holde ved lige.
Et parforhold forbliver ikke bare godt af sig selv. Et parforhold skal plejes, for at det bliver ved med at være trygt og godt for begge parter. Vi børster tænder 1-2 gange dagligt for at pleje vores tænder, og de fleste af os går til ét eller flere årlige tjek ved tandlægen for at sikre os, at tænderne er i orden.
Det vil være sundt, om vi tænker på samme måde om vores parforhold. Dvs at vi skal gøre noget aktivt hver især for at holde parforholdet sundt og godt. Det kan gøres på mange måder, fx i min interesse og omsorg for min partner. Det kan også gøres gennem jævnlige ”tjek -ind” med hinanden eller et partjek, som er to samtaler ved en terapeut der er certificeret i at lave partjek.

2) Holde af
En af de faktorer, der er afgørende for et godt parforhold, er naturligvis at vi holder af hinanden. Det er ikke sikkert, at vi nærer lige store følelser for hinanden hele tiden; måske kommer der perioder hvor jeg har svært ved at mærke de kærlige følelser for min partner; men grundlæggende er det at holde af den anden livgivende.

3) Holde sammen
I alle parforhold vil der komme udfordringer, konflikter eller forhindringer. Vi kan ikke undgå at skuffe hinanden eller at lave fejl. Når vi lever så tæt sammen, bliver vi vidner til hinandens sårbarheder og bagsider. Det der er vigtigt er, om vi formår at tale sammen om vores udfordringer; om vi formår at snakke sammen, når vi sårer hinanden, når vi kommer til at begå fejl. Tal sammen om jeres udfordringer, hvis I kan

4) Holde igen
Når vi bliver uenige om noget i vores parforhold, har vi det med at stå fast på vores egen holdning, vores eget perspektiv, og vi kommer let ind i en sandhedsdiskussion med hinanden. En diskussion hvor begge holder fast i at kende sandheden. Jeg har ret, og du har uret! Det kommer der sjældent noget konstruktivt ud af! I stedet kan der være noget nyttigt at holde igen med egen holdning og ”sandhed” og i stedet indtage en detektivrolle og undersøge partnerens perspektiv. Hvorfor mon han mener, som han gør? Hvad er det han ser, som jeg ikke ser? Det handler om at gøre mig nysgerrig, stille spørgsmål til den andens oplevede sandhed – derigennem kan vi få flere perspektiver fremfor kun at se på en given konflikt gennem mit eget og ofte snævre blik

5) Holde tonen
Tænk på hvordan du i din kommunikation bidrager positivt til jeres forhold. Vi får sagt så meget gennem vores tonefald, meget mere end de sagte ord. Læg mærke til hvad der sker med dit eget eller din partners tonefald, når noget bliver svært imellem jer og øv dig i selv at holde en ordentlig tone

6) Holde om
At holde om hinanden er en måde at bekræfte hinanden på, at lade den vide at du er betydningsfuld for mig. Der ligger rigtig meget kærlighedssprog i at kunne holde om og mærke det andet menneske helt tæt på.

7) Holde ud
Jeg har i de mange år, hvor jeg har beskæftiget mig med parkurser og parterapi ikke mødt et eneste par, som ikke af og til havde konflikter eller uenigheder. Det handler ikke om, om der er konflikter eller ej. I stedet handler det om, hvordan vi håndterer konflikterne. Det er normalt at opleve nedture i parforholdet.

De 7 gode råd er inspireret af Center for Familieudvikling, som for nogle år siden udgav 7 råd til at pleje sit parforhold.

Er I blevet inspireret til at hjælp til at få et forbedret parforhold så kontakt mig gerne.
Tlf 40 55 32 18 – mail kontakt@lisbethryelund.dk

Rigtig god sommer!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 
Scroll to Top