Tillid er en helende kraft

“Tillid er en helende kraft og indgiver mod til gøre det, man ellers ikke turde. ” (Tomas Sjödin). At nogen man stoler på, tror på én, er altafgørende. Det gælder både børn og voksne!
Jeg har lige afsluttet et forløb med en kvinde i 30´erne, som kæmpede med tilliden
Jeg har lige afsluttet et forløb med en kvinde i 30´erne, som kæmpede med tilliden. Tilliden til sig selv, tilliden fra andre mennesker til at hun kunne noget og havde en betydning. Hun havde rigeligt med erfaringer om, hvad manglende tillid gør ved os, og hun kæmpede med sig selv.
Sammen gik vi på rejse ind i hendes mørke, ind i de sider af hende som hun ikke brød sig om; fordi andre havde fortalt hende, at hun ikke var god nok.
En dag kom hun med en smuk tegning. Hun havde malet en blomst. Hun var rigtig dygtig til at udtrykke sig kunstnerisk, og blomsten blev et vigtigt symbol for hende. Symbol på nyt liv, symbol på at blomsten har mange blade, som kunne udforskes. symbol på tillid – blomsten bekymrer sig ikke om, hvad andre tænker om den. Den blomstrer bare alligevel!
Langsomt rettede hun sig om, fra ukrudt som ingen gad til en smuk blomst – med tillid til sig selv, tillid til at hun er noget værd, tillid til at hun også har meget at byde ind med.
Ved den sidste samtale spurgte jeg hende, hvad det var, der i terapiforløbet havde hjulpet mest, og hun svarede: ” Du troede på mig; du troede på, at jeg er noget værd. Det var det mest helende for mig”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 
Scroll to Top