Forskere: Vi undervurderer hvor meget tak betyder

Af Lisbeth Ryelund 

I 2018 lavede forskere en undersøgelse om, hvor meget tak betyder for afsender og for modtager. Deltagerne fik opgaven at skrive et takkebrev til et menneske, der havde gjort noget godt for dem. Og bagefter skulle de gætte på, hvor overraskede og glade modtagerne var blevet.
Det viste sig, at brevskriverne undervurderede, hvor meget takkebrevene betød for modtagerne. Modtagerne blev oprigtig glade og rørte over at modtage tak for store som for små ting, de havde gjort godt.
Resultatet viste samtidig, at vi har det med at overvurdere, hvor akavet det vil være for det andet menneske at modtage vores tak. Kan jeg tillade mig at sige tak for det? Vil hun ikke bare grine af mig? Det er spørgsmål der kunne gå igennem deltagernes tanker, men det viste sig, at modtagerne blev glade og rørte.
Så har du et menneske, som du gerne vil sige tak til? SÅ prøv om du kan overvinde dine tanker om, at det vil blive akavet, for modtageren vil højst sandsynlig blive glad, rørt og taknemmelighed for din handling!

Der er mange måder at sige tak på:
• Ring til personen og sig tak
• Skriv et brev til personen og sig tak
• Send en mail eller sms og sig tak
• Bag en kage og giv kagen til person og sig tak
• Hjælp personen med noget konkret og sig tak